logo


  • youtube
  • twitter
  • facebook
  • blog

Teatre Fòrum


Teatre fòrumEl Teatre Fòrum presenta una escena o obra que ha necessàriament de mostrar una situació d'opressió que el o la protagonista no sap com enfrontar. Els i les espectadores són convidats a reemplaçar el protagonista, i a provar (des de l'escenari i no des de l’espai del públic) totes les possibles solucions, idees, estratègies per encarar la situació.

Els actors improvisen les relacions dels seus personatges davant de cada nova intervenció, i així es permet una anàlisi sincera de les possibilitats reals d'usar aquests suggeriments en la vida real. Tots els especta-actors tenen el mateix dret a intervenir i posar en acció les seves idees.

Teatre fòrum

Conegueu alguns dels nostres Teatre Fòrum disponibles:

Nom

“DIUEN!”

Tema

Teatre Fòrum sobre els rumors, els prejudicis i la dificultat de combatre’ls.

Objectius

Reflexionar de forma activa sobre el prejudicis.

Buscar opcions per a combatre rumors.

Continguts

En la peça veiem una noia que viu constantment situacions de prejudicis racials i culturals. Tot i que ella no està d’acord no aconsegueix argumentar amb eficàcia per combatre els prejudicis, ja sigui davant la seva família o amb els seus amics de tota la vida.

 

Nom

“Educar-me!”

Tema

Les dificultats internes i externes per realitzar l’acció educativa.

Objectius

Reflexionar de forma activa sobre les dificultats de l’educació.

Buscar solucions a situacions de conflicte i dificultats en l’àmbit educatiu.

Sinopsi

Educar-me, és una peça de Teatre Fòrum sobre els obstacles interns i externs que es troben aquelles persones que treballen amb grups de nens, nenes i/o joves.

Quan diem treballar, parlem d’educar, ensenyar, transmetre, escoltar, etc. Però també parlem de lluitar, posar límits, superar pors, exigències, metodologies.

I què podem fer els i les educadores, pedagogues, mestres i monitores davant d’aquestes situacions?

L’únic que ens atrevim a afirmar és que no hi ha una única resposta a aquesta pregunta, i el que busquem amb aquest Teatre Fòrum és fer un assaig de la realitat compartint experiències, vivències, pors i lluites.

La tasca de l’educador no es fàcil per moltes raons i tenim l’oportunitat d’ajuntar forces i esforços per créixer a nivell individual i col·lectiu.

 

Nom

“Escolta’m, que jo tinc raó!”

Tema

Com posar-nos d’acord per trobar solucions en col·lectivitat

Objectius

Reflexionar de forma activa sobre les dificultats per posar-nos d’acord i cedir a la nostra “veritat”.

Debatre sobre la situació de la crisi i buscar opcions concretes a escala veïnal.

Sinopsi


Teatre Fòrum que tracta sobre les dificultats per posar-nos d’acord a l’hora de prendre decisions en col·lectiu i de forma horitzontal.
Un grup de veïns i veïnes es troben per parlar de com organitzar-se per combatre la crisi en el seu barri i ciutat. Petites diferències en els seus punts de vista i la dificultat per cedir la parcel·la de raó els fa incapaços d’unir esforços. Com els podem ajudar? L’assertivitat és un recurs? Quins rols hi ha als grups?

Unim esforços i busquem estratègies per combatre la crisi!!

 

Nom

Papa surt del mig!”

Tema

Replantejar-nos la manera en què la societat i la família tracta la gent gran.

Objectius


Reflexionar sobre la manera en què enfrontem el fer-se gran.

Debatre noves maneres de relacionar-nos amb la gent gran.

Sinopsi

En els nostres dies i en el nostre entorn les persones quan ens fem grans deixem de tenir utilitat per al sistema, i perdem valor davant les generacions més joves. Ens tornem “inútils”, ens quedem més sols i a la família se li fa un món la nova realitat.

 

Nom

Parc KK”

Tema

La convivència en espais públics.

Objectius


Buscar solucions a les dificultats que sorgeixen en la convivència en els espais públics.

Debatre quines són les problemàtiques perquè tothom estigui còmode.

Sinopsi


Parc KKEn un parc, es troba una senyora gran donant menjar als ocells, unes veïnes amb els seus gossos i uns joves fumant a la gespa. La combinació perfecta perquè exploti el conflicte, perquè cadascú té la seva necessitat i la seva responsabilitat en la brutícia i convivència del parc.

© marabal.org | C/ Bòbila 7-9, Poble Sec (Barcelona)
Tel. 93 442 19 82 | marabal@marabal.org