Logo Marabal
Youtube Marabal Twitter Marabal Facebook Marabal Blog Marabal

Joel Álvarez Banal
Joel Álvarez Banal


Blog - TEATRO IMPLICADO

Actor, pedagog i especialista en l’ús del teatre com a eina d’implicació social i educativa. Postgraduat en Art Dramàtic a La Casona, Formació i Investigació Teatral (Barcelona), 2003. Ha completat la formació en Interpretació a la Universitat d’Art Dramàtic de Minsk (Bielorrúsia), a l’Odin Teatret de Dinamarca i al CELCIT dirigit per Juan Carlos Gené, a Buenos Aires (Argentina). Formació continuada en dansa i expressió corporal des de fa 8 anys, amb mestres com Mónica Extremiana, Perla Jaritonsky i Núria Banal. Ha rebut diversos cursos de pedagogia de l’expressió, amb Alfredo Mantovani, de Teatre de l’Oprimit amb Allan Owens (Anglaterra) i Héctor Arisitzábal (Colòmbia).

Des de fa una dècada realitza tallers de teatre social per a joves i adults, dirigint i dinamitzant Teatre Fòrums, Teatre Invisible, espectacles de carrer i projectes de teatre comunitari. Direcció i idea original del Projecte Rua XIC, premiat amb el Primer Premi d’Associacions de Barcelona 2011.

Ha format professionals de Teatre social i de l’Oprimit amb el Centre d’Estudis de l’Esplai (7 anys), Associació Marabal (5 anys), Cooperativa ETCS (3 anys), Creu Roja Barcelona, Ajuntament Masquefa, ARTIXOC,  al “IX Encuentro de educación artística de Argentina”, amb l’associació ADONICA (Argentina), al Pràcticum de la llicenciatura de Pedagogia de la UB (3 anys), a la UAB i a la Universitat Popular de Logroño (4 anys). 

És membre fundador i coordinador general de l’Associació Cultural Marabal (Centre de Formació Marabal i Cia de Dansa-Teatre Marabal). És fundador i membre del Projecte Antroporteño i Antrobarquino (Buenos Aires i Barcelona) i co-escriptor del llibre de les jornades.

© marabal.org | C/ Bòbila 7-9, Poble Sec (Barcelona)
Tel. 93 442 19 82 | marabal@marabal.org